Taon Hydraulik har åpnet det tyske markedet

Opprettet den

Taon Hydraulik har åpnet det tyske markedet

I 2021 bestemte Taon Hydraulik seg for å starte salget i det nordtyske markedet. Planen var i det stille å bygge opp salget de første to-tre årene.
Taon Hydraulik forventet at det tyske markedet ville kreve tid og tålmodighet. Eier og direktør, Jesper Gram, hadde en fordom om et stivt tysk marked, der formaliteter, standarder og overveldende dokumentasjon tilhørte bestillingsprosessen.
 

Små bestillinger har blitt større forespørsler
Virkeligheten har imidlertid vist seg å være annerledes. Etter å ha lansert et tysk nettsted og handelsportal med komponenter, og startet litt markedsføring, har det faktisk gått overraskende fort for Taon Hydraulik.
– Det begynte sakte å dukke opp noen pålegg om noen småting. Men det begynte også å komme noen forespørsler om prosjekter og større ting, sier Jesper Gram.
Blant annet ønsker Taon Hydraulik å få tak i mindre maskinprodusenter, og så langt har det vist seg å være et godt segment som er lett å gjøre forretninger med for det danske selskapet.
– Jeg så for meg at de skulle se på standarder og så videre, men de er faktisk mye mer fleksible enn vi forventet. Vi må bare levere en viss løsning til maskinen deres, og så er de faktisk åpne for å kjøpe noe mer av oss, sier Jesper Gram.

Potensial til å bli et stort marked
Taon Hydraulik har allerede god erfaring med eksport til Norge og Sverige, og med den gode oppstarten i Tyskland forventer Jesper Gram at det store tyske markedet raskt kan ta en fremtredende rolle.

– I dag har vi rundt 50/50 eksport til Skandinavia, men jeg tror Tyskland vil være på nivå med både Norge og Sverige. Det er jo et noe større marked. Jeg tror de vil være på nivå med Norge, som er vårt største eksportmarked, sier han.
En annen overraskelse for Jesper Gram har vært at henvendelsene kommer fra hele Tyskland.

– Jeg forventet egentlig at det skulle være ned til Hamburg, men nå er det fra München og alle slags steder i Tyskland de byr på. Det overrasker meg faktisk at de er så åpne for det. Men når de kjøper større løsninger, spiller det ingen rolle om det må sendes ned til Sør-Tyskland, sier han.