info@taon.dk +45 24488480

Ventiler


{{product.Title}} {{product.Title}}

{{product.DeliveryTimeText}}
{{product.DeliveryTimeText}}
{{product.DeliveryTimeText}}
{{text.PRODUCT_CATALOG_STOCK_HOME}} ( {{product.Stock}} {{product.UnitTitle}} )

Hydraulisk ventil

Hos TAON finner du et stort utvalg av hydrauliske ventiler og ventilblokker. Nedenfor kan du se våre produktkategorier, og under dem kan du se hele vårt utvalg av produkter. Har du spørsmål er du alltid velkommen til å kontakte oss så skal vi prøve å gi deg best mulig svar. På hverdager kommer vi alltid tilbake innen 24 timer.


En hydraulisk ventil brukes til å regulere strømmen i et væske- eller væskesystem. Her sørger en hydraulisk ventilblokk for at du kan stenge eller åpne strømmen, samt regulere trykkfallet og hastigheten på væske eller gass i rørene. Det finnes mange forskjellige typer som har forskjellige formål og fungerer forskjellig. Nedenfor kan du lese mer om noen av disse.

Under hvert produkt finner du mer informasjon og spesifikasjoner, som pris og flytområde.

 

Reguleringsventiler

En reguleringsventil brukes til å regulere bevegelsen til for eksempel en motor, og andre deler som skal kunne bevege seg. En type reguleringsventil er blant annet vedkløyverventilen, som brukes til å slå av og på, samt transportere væske mellom hydraulikkpumpene, sylindrene, motorene og tanken. Denne kan justeres mellom 70 og 170 bar.

Typen hydraulikkvæske som ofte brukes må være mineraloljebasert eller hydraulikkolje. Under de ulike produktene kan du lese mye mer om spesifikasjoner, for eksempel temperatur, filtrering og lekkasje.

 

Magnetventiler

Hos TAON finner du også et stort utvalg av ulike magnetventiler. En magnetventil er en ventil som består av en elektromekanisk del. I denne delen sitter en spole, også kalt en solenoid, som bruker strøm til å skape et magnetfelt. Strømmen brukes til å styre mekanismen som skal regulere væskestrømmen i en ventil.

Spolen består av en wire som inneholder en sylinder som er fjærbelastet. Når strømmen flyter gjennom spolen, resulterer det i at spolen får en elektromagnetisk effekt der sylinderen trekkes inn i spolen. Denne fungerer som en mekanisk motor som har stor kraft, til tross for kort vandring. Våre magnetventiler drives av hydraulikk.

Under produktkategorien kan du se hele utvalget av magnetventiler. Der ser du trykkgrensen i baren, samt hvor mange volt hver type ventil passer. Her går de fra 12 volt til 220 volt.

 

Proporsjonale ventiler

Proporsjonalventiler er en type ventil som aktiveres elektronisk. Den opererer ved enten trykk eller strømning, og endres i samme proporsjon som inngangsverdien til ventilen. Proporsjonale ventiler sørger for høy flyt, selv fra en liten ventil. Under varekategorien ser du vår proporsjonalventil, som egner seg spesielt godt til selv de mest krevende oppgaver. Ved å kontakte oss kan vi tilby et tilbud på en proporsjonalventil som passer dine spesifikke behov.

De kan bygges med load sensing, mellom 1 og 10 seksjoner, med maksimalt 350 bar. I tillegg er denne ventilen trykkkompenserende og har en oljestrøm på opptil 140 liter i minuttet.

 

In-line ventiler

In-line ventiler brukes til å regulere blant annet vannføring i et rør. Det kan for eksempel være i gulvvarmeanlegg eller på solcellepaneler. Andre modeller brukes til å åpne eller lukke oljestrømmen i en krets, selv når det er ekstremt høyt trykk.

 

Trykkkontroll

Vi har også et stort utvalg produkter for trykkregulering. For eksempel brukes tilbakeslagsventiler for å regulere trykket i en overbelastet enhet, hvor det ellers kan være vanskelig å kontrollere trykket. Det finnes også trykkavlastningsventiler som kan monteres direkte på MP- og MR-motorer.

 

Flytkontroll

En justerbar strømningsreguleringsventil eller en justerbar strømningsreguleringsventil brukes til strømningsregulering. De brukes til å regulere strømmen fra A til B samt å regulere returstrømmen. Det er viktig at det er riktig flyt og trykk av gass eller væske i rørene dine, ellers kan de bli overbelastet. Hvis trykket er for lavt, kan det også gi for høy returstrøm av gassene eller væskene.

 

Strømningsdeler

Hos TAON har vi et stort utvalg av strømningsdelere. Ved bestilling av strømningsdeler er det viktig at du legger merke til størrelsen på tråden, og samtidig er oppmerksom på strømningsintervallet, som forteller hvor mye væske eller gass som kan renne gjennom skillet i minuttet.

 

Ventiler - 700 Bar

Vi har også ulike høytrykksventiler som tåler opptil 700 bar. Her finner du både strupeventiler og tilbakeslagsventiler til forskjellig bruk.